Zvýšená lehkost bytí

Proč jsem se rozhodla napsat tento eBook?
Protože vnímám, že určitou lehkost bytí a vnitřní klid nalézám díky péči o sebe, rozhodla jsem se svoje postupy a zkušenosti sepsat do delšího textu, který jsem označila jako eBook.
Shrnula jsem v něm svůj osobní přístup a svoje postupy mezi které používám především sama pro sebe.
Často vidím u svých klientů, že se zaměřují na jednu oblast a té se věnují. To je super. Je ale potřeba jít dál a věnovat se i dalším oblastem.
Já jsem si k tomu došla po několika letech. Začala jsem tenkrát (v roce 2008) stravou (tomu se věnuji v eBooku „Jak vařit bez lepku,  mléka a cukru“), potom přidala dechová cvičení, pohyb a práci na psychice. Do tohoto eBooku jsem se pokusila shrnout, co všechno celostní přístup pro mě znamená a jak na sebe nezapomínat, jak to celé zařadit do svého života.

Už to dál nešlo

V roce 2005 se narodila naše dvojčata, rok jsem kojila, navštěvovali jsme kurzy plavání s kojenci, od dvou let hudební školičku a měli jsme spoustu dalších aktivit.

Jednoho dne jsem se zastavila a byla jsem hrozně vyčerpaná. Necítila jsem se dobře a navíc jsem měla několik chronických zdravotních obtíží (alergie, rýmy, nosní polypy, trávicí potíže, nadýmání, bolesti v kříži, zadýchávala jsem se, špatně jsem spala.)

Svůj přístup jsem mohla změnit díky stravě. Upravila jsem na základě konzultací složení jídla a hodně se mi ulevilo, mohla jsem začít uvažovat jinak, než jenom kdy a jak si odpočinout. Díky této počáteční fyzické úlevě, kdy jsem se přestala budit s nudlí u nosu, jsem zapojila i další aktivity jako je cvičení, práce s dechem, relaxace, meditace, kvalita spánku atd. Celý svůj osobní příběh jsem napsala do eBooku a můžete ho najít ZDE.

Postupně jsem s dostávala do kondice

Díky tomu, že jsem přestala jíst lepek, mléčné výrobky a omezila jsem cukr, jsem se pomalu dostávala do kondice. Přestávala mi chronická rýma, po půl roce jsem si uvědomila, že nemám alergii, že začínám hubnout a že se celkově cítím lépe a mám lepší náladu. Rozloučit se s lepkem a mléčnými výrobky šlo rychle, ale závislosti na cukru jsem se zbavovala 4 roky, více v článku Můj život bez cukru … tím sladší.

Díky práci na sobě jsem si čím dál víc uvědomovala, že mohu sama ledacos změnit, že to co dělám a přijímám, mám vliv na kvalitu mého života. Mě se osvědčilo, mít plán. Je to stejné, jako když jdete k lékaři, popíšete mu příznaky, projevy, Váš stav a on Vás prohlédne a na základě diagnostiky stanoví žádoucí postup, předepíše léky.
Stejně tak se dá postupovat při řešení čehokoli v životě, tedy i v případě změny v péči o sebe. Jenom místo lékaře jsme to my sami, kdo udělá zhodnotí stav a stanoví plán.

Jak to celé bylo popisu v mém celém příběhu ZDE.

Začala jsem si uvědomovat svoje potřeby

Bez změny stravy bych vůbec neměla kapacitu a chuť pro nějaký pohyb, byla mi při pohybu těžko, zadýchávala jsem se, byla jsem unavená od rána do večera a také často nemocná, navíc každé jaro přicházela alergie, kvůli které pobyt v přírodě nebyl úplně to pravé.

Kvůli permanentnímu nadýmání bych asi těžko seděla desítky minut v klidu v meditaci.

Také jsem si uvědomila svoji potřebu, doslova životní potřebu, být chvílemi sama. Velice osvěžující jsou občasné víkendy bez dětí a manžela. Přestože je všechny tři miluju, čas bez nich je velice léčivý a přináší mi hlubší kontakt sama se sebou. Proto si takový čas plánuji, doslova ordinuji.

Poslední dobou se věnuji více dechovým praktikám a meditacím, jsem hodně v přírodě. Této tématice se věnuji v  článcích:  Jak meditovat v běžném životěMoje cesta k meditaci.

eBook 9 kroků ke zvýšené lehkosti bytí

Ve svém eBooku: 9 kroků ke zvýšené lehkosti bytí, který zájemcům posílám zdarma, se věnuji 9 oblastem, které mi připadají pro celostní přístup důležité a které jsem s přibývajícím věkem zapojila do svého plánu.

Ebook si můžete zdarma stáhnout zde.

 

Učím, jak jíst bez lepku, mléka a cukru pomocí osvědčených návodů a receptů. Tato moje strava je založená na zelenině, obilovinách, luštěninách, příležitostně i mase a vejcích. Více jak 12 let nejím lepek (pšenici, žito, ječmen, oves, to znamená pečivo, knedlíky, běžné těstoviny), mléko (a také sýry, smetanu, jogurty, máslo) a cukr (bílý, řepný, tmavý, třtinový). Bezlepková strava bez mléka a cukru mi pomohla od mnoha zdravotních potíží, jako jsou pylové alergie, chronická rýma, záněty dutin, angíny, gynekologické potíže a další. Také jsem mívala o 25 kilo víc. Celostní přístup k životu mi přináší kvalitnější dny i noci. Věnuji se také meditacím, praktikuji masáže shiatsu, cvičím taiji a dechová cvičení. K úpravě životního tempa a stylu mě přivedl zdravotní stav, když mi bylo 35 let. Také moje děti, dvojčata, jsou většinou na této stravě. Neznají antibiotika a nic než pár dní rýmičky. Jsem autorkou videoreceptů, eBooků a mnoha receptů a kuchařek stravování bez cukru, mléka a lepku. Více o mě se dozvíte zde. Můj příběh. Svoje recepty píšu a dávám do praktických eBooků. Moje eBooky najdete zde. Ve VIDEU vám povím: Jak to všechno začalo.

Mám pro vás eBook zdarma:
Kus bezlepku do kapsy

Bez cukru, mléka a lepku

Vyzkoušejte recepty na sladké i slané svačiny bez cukru, mléka a lepku.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů