55 zeleninových receptů
15 videorecetů

Vše bez lepku, mléka a cukru.

Chcete vařit zeleninová jídla, ale nemůžete se odhodlat?

  • Toužíte jíst víc zeleninových jídel, ale nevíte, jak na to?
  • Nevíte, z jaké zeleniny vařit?
  • Připadají vám všechna zeleninová jídla stejná?
  • Vaříte pořád dokola ta stejná jídla?
  • Bojíte se zkusit něco nového?
  • Bojíte se, že zeleninová jídla nebudou nikomu chutnat?

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Naučím vás připravit zeleninová jídla tak,
že se po nich jenom zapráší

Když jsem před více než 10 lety změnila svůj přístup ke stravování a strava se pro mě stala prevencí před nemocemi, zeleninu jsem kromě salátů vůbec nejedla. Také jsem měla zafixované nepěkné vzpomínky na lečo ze školní jídelny.

Přechodem na stravu bez lepku, cukru a mléka jsem se rozhodla udělat změnu. Znamenalo to pro mě zásadně upravit jídelníček a naučit se připravovat zeleninová jídla tak, abych mně i mé rodině chutnala.

Mám za sebou spoustu divných jídel, nepovedených pokusů a nezdarů. Postupně jsem se ale naučila vařit výtečné krémové polévky, zeleninové placičky a dokonce i nákypy a další jídla plná zeleniny, která nám fakt chutnají.

Naučím vás jíst zeleninu ve všech podobách:

  • polévky
  • omáčky
  • zeleninové směsi
  • zeleninové placičky
  • zeleninové nákypy
  • pečená a grilovaná zelenina

Všechny recepty
bez lepku, mléka a cukru!

Kdo je autorka eBooku a receptů - Klára Patočková?

Díky zdravotním potížím jsem před více než 10 lety změnila způsob stravování. Za tu dobu jsem získala spoustu zkušeností, poučila se ze slepých uliček a uvařila a upekla spousty jídel.

Vím, že přechod na stravu bez cukru, mléka a lepku není jednoduchý, a proto jsem se rozhodla podělit se s vámi o tyto svoje dovednosti.

To mě dovedlo k tomu, že se zabývám celostním přístupem k životu, tedy stravou, pohybem, dechem, masážemi, prací s psychikou a vzorci chování.

Současně jsem praktik shiatsu masáží a mám za sebou řadu konzultací životní situace, životního stylu a celostního přístupu.

Věnuji se józe, dechovým cvičením a meditacím.

"Od té doby, co jím víc zeleniny a vše bez lepku, mléka a cukru se cítím báječně.

Řada mých dlouhodobých zdravotních potíží zmizela.

Mám dostatek energie jak na rodinu, práci i koníčky.

Moje tělo se mi odvděčilo tím, že místo 85 vážím krásných 62 kg. "

Dobrá chuť zeleniny nespočívá jenom v použitém koření, ale důležité jsou kombinace různých druhů zelenin a také způsoby úpravy. Například lečo ve školní jídelně mi nechutnalo, protože to byla hodně rozvařená zelenina, ta konzistence mě prostě odpuzovala 🙂

Ale restovanou mrkvičku nebo brokolici na skus? To jsem vůbec neznala. Ani zeleninu pečenou, grilovanou nebo v nákypu. Vyrůstala jsem na mase a nedovedla jsem si bez masa představit jediný den svého života.

Učila jsem se připravovat zeleninová jídla od základu a nebylo to jednoduché.

Postupně jsem se učila používat méně druhů zeleniny v jednom jídle a nechat vyniknout její přirozenou chuť. Pokud totiž kombinujeme dohromady pořád dokola mnoho stejných druhů zeleniny, jíme pořád stejné jídlo. Pokud ale jednou uvaříme mrkev s brokolicí, jindy zase pórek se zelenými fazolkami, výsledkem jsou dvě odlišná jídla.

Různorodost a pestrost zeleninových jídel mě dodnes překvapuje a jsem za to ráda. A proto jsem se rozhodla, že se s vámi o nějaké ty lahůdky podělím v této svojí kuchařce.

Ano, zpočátku moje jídla chutnala mdle, byla bez chuti.

Ano, často jsem zeleninu rozvařila nebo připálila v troubě.

Ano, připadalo mi, že veškerá zelenina chutná stejně.

Postupně jsem ale zelenině začala přicházet na kloub a objevila pestrou paletu chutí, vůní, tvarů a způsobů úpravy.

V eBooku se naučíte a dozvíte:

Naučíte se vařit zeleninu tak, aby chutnala vám i dalším strávníkům.

V receptech najdete přesné postupy jak vařit rychle.

Díky videoreceptům si budete jistí, jak přesně příprava jídel vypadá, jaká je konzistence před upečením atp.

+ Mám pro vás NÁŠUP - BONUS ZDARMA eBook "Bezlepkové přílohy, mouky, zahušťování a nahrazení mléka"

Dozvíte se, postupy a recepty jak připravovat:

✿ přílohy bez lepku
✿ knedlíky bez lepku a mléka
✿ zahušťování bez lepku
✿ jak nahradit mléko a smetanu
✿ jak používat mouky přirozeně bezlepkové

Ten skvělej pocit...

Díky zelenině na vašem talíři se budete cítit lehčeji.
Celé tělo začne lépe fungovat.
Po jídle se nebudete cítit unavení.
Naučíte se vařit levou zadní, rychle, chutně a efektivně.
Navíc ušetříte penízky, protože vaření ze zeleniny je ekonomicky výhodné.


Malá ukázka toho, jaká jídla se díky eBooku naučíte:

Zapečené brambory

Tento recept je bez použití smetany nebo mléka a bez lepku. Smetanu tam nahradí škrob rozmíchaný v rostlinném mléce nebo  vodě,

Kari omáčka s květákem

Krásně barevná omáčka výtečné chuti.

Ráda ji podávám s bílými fazolkami a trochou barevné rýže.

Zeleninové placičky

Do těchto bezlepkových placiček dávám nejrůznější zeleninu jako je mrkev, květák, cuketa, kysané zelí, tuřín, prostě co jde nastrouhat.

Zeleninový nákyp

Nákypy miluju!

Dělám je v různých variacích. Velikonoční verzi s kopřivami, v létě se špenátem nebo kapustou, na podzim s hříbky.

Ráda ho vozím na cesty jako skvělou bezlepkovou svačinu.

Restovaný pórek se slunečnicovými semínky

Nejlépe chutná s rýžovými bezlepkovými těstovinami.

Velkou výhodou je, že toto jídlo je hotové za 10 minut.

Hrášková polévka

To vezmete čerstvý zelený hrášek (nebo ten z mrazáku), povaříte ho a rozmixujete ponorným mixérem.

Polévka je hotová za 10 minut.


eBook obsahuje

  • 1
    55 receptů na zeleninová jídla bez lepku, mléka a cukru
  • 2
    Odkazy na 15 názorných vieoreceptů
  • 3
    Fotografie k jednotlivým jídlům

Cena eBooku je 790,- Kč (nebo 32 EUR)

Za tuto částku získáte:

55 zeleninových receptů v podobě eBooků ve formát PDF: fotografie + text
15 videoreceptů: videonávod na přípravu jídla včetně popisků

Za 790,- získáte přístup ke všem receptů i videoreceptům napořád. Ke každému videu vede unikátní odkaz.
Za 790,- se můžete do receptů kdykoli podívat, pustit si je, zastavit v jakýkoli moment, vracet se k nim.

Za 790,- si dnes nedáte v restauraci ani rodinný oběd, investice do eBooku se vám tedy několikrát vrátí.

Už vaše další jídlo může být zeleninové, bez lepku, mléka a cukru.

Obáváte se, že

Možná si říkáte, že tyto informace najdete i jinde a zdarma. Ano, najdete. Ale jen v tomto eBooku je najdete na jednom místě. Ušetříte si tak desítky hodin prohledávání internetu, které byste jinak mohli věnovat něčemu mnohem zajímavějšímu.

Možná pochybujete, a myslíte si, že se zeleninu nikdy vařit nenaučíte. V eBooku jsou recepty naprosto jednoduché a jsou určené totálním laikům a lidem, kteří si doposud uměli namazat akorát chleba s paštikou 🙂

Možná si říkáte, že to stejně doma nikomu chutnat nebude. Je pravda, že to vědět nemůžete vy ani já. Ale kdo nic nezkusí se taky nic nedozví. A věřím, že alespoň některá jídla zachutnají i vašemu okolí. Je potřeba začít hledat způsoby jak a nikoli důvody proč ne.

Pokud byste po zakoupení přeci jenom nebyli spokojeni, 30 dnů od zakoupení vám garantuji vrácení peněz. Ano, bez jakéhokoli protahování vám vrátím peníze na účet. Stačí mi poslat e-mail.

Reference na eBook:

E-book Kláry Patočkové o stravování bez cukru, mléka a lepku u mne čekal na přečtení nějaký ten týden, než přišel ten správný čas. Poté mě ale doslova nadchnul! Kláry pohled a zkušenosti vám přinesou nejen vysvětlení obecných principů, ale hlavně praktické postupné kroky a odzkoušené recepty, jak vnést do své stravy, a hlavně života více moudrosti, zdraví a vyrovnanosti. A za to ti Kláro moc děkuji a tvůj e-book ze srdce doporučuji. Já ho teď budu mít při ruce na hodně dlouhou dobu a přišel ve správný čas, kdy začínám novou práci, ve které budu hodně na cestách, a tudíž se návody na stravování do krabiček tak, abych nemusela sahat po nevhodné stravě v restauracích a rychlém občerstvení moc hodí. Znovu se mi potvrdilo, že vše přichází ve správný čas. Tak jestli i vy právě teď cítíte, že je již čas na změnu ke zdraví a vyrovnanosti, pak je Kláry e-book pro vás to pravé. Hodně štěstí a zdraví!
Blanka Štulíkováwww.sblankouzahranice.eu
Kláry e-book je o celostním pojetí stravy na náš organismus. Pokud člověk trpí určitými problémy, je fajn podívat se, zda by nestálo za to upravit stravu, zklidnit psychiku a vůbec vyladit životní styl. Klára předává své letité zkušenosti a podrobně vysvětluje, proč a jak postupně vypustit ze svého jídelníčku lepek, mléko a cukr a jakých změn tím můžete dosáhnout. Uvědomíte si, co všechno s čím souvisí – no prostě celostní pohled na věc. Potěšily mě také jednoduché recepty, na kterých Klára ukazuje, že omezit lepek, cukr a mléko opravdu jde.
Lenka Ilečkováwww.lenka-ileckova.cz
Tento ebook je skvělý průvodce, kde jsou pěkně na jednom místě shrnuté informace o vlivu stravy na naše zdraví. Autorka autenticky popisuje na své vlastní zkušenosti, jak jí vědomé stavování pomohlo k vymizení mnoha zdravotních problému a nasměrovalo na novou životní cestu – pomáhat celostním přístupem lidem ke zdraví a celkové pohodě. V ebooku jsou užitečné a praktické návody jak vypustit ze stravy lepek, mléko a cukr, včetně jednoduchých receptů.
Zuzana Vodičkováwww.odd-roznov.cz
V eBooku sa vysvetluje, aké výhody má strava, ktorá neobsahuje lepok, mlieko a cukor, a autorka podrobne opisuje aj svoje vlastné skúsenosti s touto stravou. eBook je napísaný stručne, aby nezahlcoval čítateľa zbytočnými informáciami, no obsahuje najdôležitejšie a najmodernejšie vedecké poznatky, ktoré by mal každý človek ovládať. Páčia sa mi praktické tipy a recepty, ktoré sa tam uvádzaju. Po dopísaní tohto emailu si idem hneď pripraviť sladký zeleninový vývar a deťom palacinky, keďže je deň detí 😀 A ten sladký zeleninový vývar budem ponúkať aj svojim deťom, ktorý majú často chuť na sladké (alebo povedze na hlúposti :D). My ako rodina, sme na dobrej ceste k životu bez lepku, mlieka a cukru. Mliekto konzumujeme len sporadicky, pečiem kváskový chlieb a biely cukor som vymenila za kokosový, ktorý používam vo veľmi malých množstvách. K tomu dosladzujem javorovým alebo datľovým syrupom, občas ryžovým sladom alebo medom. A preto som veľmi rada, že som v tomto eBooku našla podporu 🙂
Andrea Velebnáwww.andreavelebna.sk
Ebook od Kláry jsem si vybrala z toho důvodu, abych obohatila svůj bezlepkový a bezmléčný jídelníček o nové recepty a finty. Vliv stravy na lidský organizmus pro mě nebyl novinkou. I tak mě potěšilo poznat osobní příběh o změně zdraví při vysazení lepku a mléka z jídelníčku někoho jiného než mě samé. Osobní příběh Kláry mě podpořil dál v cestě bez lepku a mléka (s cukrem tak daleko ještě nejsem) a dodal mi sebevědomí, že mám opravdu poslouchat své tělo a všímat si maličkostí, které jsem dřív brala jako svou běžnou součást (bolest hlavy po mléčném, těžkost po jídle, únavu, permanentní chmurnou náladu, pravidelnou zácpu). I když už rok žiju bez lepku a mléka, bavilo mě si znovu připomenout, proč tělo zatěžují. Potěšily mě praktické návody, protože těch není nikdy dost, když děláte takovou masivní změnu a chvíli trvá, než si změna stravy a její příprava u vás v kuchyni a ve spíži zvykne. Nadšená jsem byla hlavně z toho, že Klára používá přirozeně bezlepkové mouky a recepty považuje spíše za návody a doplňuje je o tipy, jak dále s receptem improvizovat. Bezlepkových a bezmléčných návodů na jídlo bez použití předem připravených kupovaných směsí, není nikdy dost! Osobně jsem zatím vyzkoušela recept na piškotové těsto, se kterým jsem hned improvizovala a výsledek byl skvělý! Je skvělé mít tyto návody se základními poměry a pak si v kuchyni s nimi hrát a tvořit podle nálady, chuti a dostupných surovin.
Romana Malíkováwww.vkruhu.com

+ Mám pro vás nášup:

BONUS navíc eBook

"Bezlepkové přílohy, mouky, zahušťování a nahrazení mléka"

Dozvíte se, postupy a recepty jak připravovat:

✿ přílohy bez lepku
✿ knedlíky bez lepku a mléka
✿ zahušťování bez lepku
✿ jak nahradit mléko a smetanu
✿ jak používat mouky přirozeně bezlepkové

Objednejte si eBook
"55 zeleninových receptů, 15 videoreceptů" + BONUS
a začněte vařit zdravěji ještě dnes.

Všechny recepty bez lepku, mléka a cukru!

Máte nějaké dotazy nebo potřebujete pomoc?

Napište na klara@klarapatockova.cz nebo volejte na +420 608 580 283.

Ráda vám na ně odpovím.