Často se mě ptáte, jaké suroviny používám. A jelikož je čas pečení na Vánoce, shrnula jsem několik základních surovin a praktických pomůcek v následujícím článku.
Ve svých receptech na cukroví používám výhradně jednodruhové bezlepkové mouky a ty v receptech kombinuji a míchám.
Ke slazení používám přirozenou sladkou chuť různých potravin, nejčastěji:
Mám ráda původní suroviny, co nejvíce přírodní. Proto preferuji čisté koření bez dalších příměsí:
Ve vánočních receptech dávám místo másla olej, který má neutrální chuť a hodí se proto i do sladkých jídel a sušenek: rýžový nebo jiný oblíbený olej. Nám nevadí ani olivový, kvalitní panenský.
Igelitový sáček
Jak vyválet těsto, které se lepí, nechce držet pohromadě a jinak zlobí?
Dejte ho mezi dva igeliťáky a válejte válečkem přes ně. Těsto jde odlepit ze sáčku mnohem lépe, než z válu nebo válečku. Také pomůže, dát ho pořádně vychladit, v časové nouzi klidně do mrazáku.
Formičky jsou na pohodu
Pořídila jsem silikonové, ale stačí i ty staré plechové. Problém bezlepkových těst je ten, že špatně drží pohromadě, že se drolí, protože v něm není ten pojící lepek.
Proto je velké usnadnění práce, dát těsto do formiček. Po upečení už potom drží.
Přeji Vám poklidný čas Adventu a příprav na Vánoce!
Mám pro vás eBook zdarma:
Kus bezlepku do kapsy
Vyzkoušejte recepty na sladké i slané svačiny bez cukru, mléka a lepku.